torsdag 1. desember 2016

Den store dagenSå er den store dagen kommet. Slektninger fra Sverige og Norge sitter i benkeradene, Dion er kledd i dåpskjole, storebrødrene Storm og Falk er pyntet, det samme er faddere og stolte foreldre. 

Denne søndagen er det familiegudstjeneste i Østre Fredrikstad kirke. Ett, to og treåringer er spesielt invitert til å komme til kirken, og på programmet står det leting etter lam og bokutdeling til alle de små som er kommet. Det er kjente sanger som synges, ledet av tre jenter fra barnekoret i Torsnes. Tre barn skal døpes og i dåpsfølgene er det flere søsken som er glade for muligheten til å bevege seg litt rundt i kirkerommet. 


"Falk løp opp og nappet presten litt i kjolen, han lette etter lam og fikk rusle litt rundt sammen med de andre ungene"


-         - Vi er så fornøyde med kirken og gudstjenesten. At det var familiegudstjeneste gjorde det ekstra hyggelig, sier Frida.
-       -  Selv om man blir fortalt på dåpssamtalen at kirken er for barna også, forsøker man jo likevel å få dem til å sitte rolig fordi man ikke vil forstyrre de andre. Men nå var det virkelig en gudstjeneste på barnas premisser, og det var litt befriende. Falk løp opp og nappet presten litt i kjolen, han lette etter lam og fikk rusle litt rundt sammen med de andre ungene. Han koste seg, og dermed senket vi skuldrene litt også, legger hun smilende til. 
Storm og Falk er døpt i henholdsvis Kjølstad og Borge kirke. At det ble Østre Fredrikstad denne gangen, var av praktiske hensyn.

-         - Vi hadde ikke lyst til å vente for lenge med dåpen, og det var ingen ledige datoer i de kirkene vi egentlig hører til. Dermed reiste vi til Gamlebyen. Men vi er veldig fornøyde med det, det ble veldig bra. Litt hektisk med gjester, dåp og selskap, men en fin dag likevel, smiler hun. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar