mandag 31. oktober 2016

Dion
Da Falk var seks måneder gammel, oppdaget mamma Frida (30) og pappa Kyrre (38) at han skulle bli storebror. Drømmen om en stor barneflokk tett i alder, rykket plutselig nærmere. 

- Men jeg har bedt om pause nå, ler Frida som foruten sine to egne, også har bonusbarnet Storm, Kyrres sønn. De nybakte foreldrene sitter med hver sin kaffekopp ved et solid eikebord i en fredelig gate på Begby. Selv om kalenderen viser høst, står utgangsdøren åpen. Lyset faller inne på et stuegulv fritt for snublefeller som legoklosser og lekebiler. Lite tyder på at stua vanligvis domineres av tre energiske gutter i alderen null til ti år. For akkurat nå råder stillheten. Storm er på skolen, Falk er i barnehagen og det aller minste familiemedlemmet sover formiddagslur på soverommet. Lille Dion, som kom til verden midt i juli, ni dager på overtid og som dermed ikke hadde noen hast med å komme seg ut i sommersola. Snart skal han slå opp de blå øynene, klynke litt og strekke seg etter mat.
- Men enn så lenge ligger minstemann med lukkede øyne og puster jevnt i sprinkelsengen, i et lite «fuglerede» kreative og sykyndige mamma Frida har laget av myke bomullsstoffer. Enn så lenge får mamma og pappa nyte kaffekoppen i fred og ro. 

"Det er stas. For alle sammen."

Selv om Frida alltid har sett for seg barn tett i alder, var hun ikke helt forberedt på at det skulle gå såpass kort tid før nestemann meldte sin ankomst.
- Falk var jo fortsatt så liten, så det var jo ikke sånn at jeg savnet en baby, ler hun.
Dion var likevel mer enn velkommen og Falk elsker å kose med lillebror
- Det er stas. For alle sammen, smiler hun.Spørsmålet om hvilket navn den lille skulle ha, sto ubesvart en liten stund. Tre dager etter at han kom til verden, var imidlertid foreldrene sikre:
- Fjorten dager før fødselen hadde vi funnet et navn vi begge likte. Så måtte vi kjenne på det litt, sier Kyrre.
- For å forsikre oss om det faktisk var en liten Dion vi hadde fått, føyer han til.

Navnet Dion er litt uvanlig, men det var også det Frida og Kyrre ønsket.
- Jeg googlet «uvanlige guttenavn». Det er fint med noe som er litt annerledes, uten at det skal høres mer ut som en diagnose enn et navn, ler Frida.
I tillegg måtte det passe til storebrødrenes. Storm, Falk og Dion. Det klinger godt synes foreldrene.
Og i løpet av høsten blir det dåp.
- Vi kan ikke drøye for lenge om dåpskjolen skal passe, smiler Frida.
- For Dion er veldig glad i mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar